Caramel sauce



Tämä kinuski on helppo tehdä ja maistuu ihanalta. Kinuskia voit käyttää erilaisissa jälkiruoissa ja juomissa.

This caramel sauce is really easy to make and super delicious. I hope you will give it a try.




Kinuski

3dl sokeria
0,75dl vettä
2dl kermaa
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa


Mittaa kerma ja jätä se huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistat sokeriliuoksen. Laita kattilaan sokeri ja vesi. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Nosta vähän lämpötilaa ja anna kiehua sekoittamatta, kunnes seos on tumman meripihkan väristä. Ota kattila pois liedeltä. Lisää kermaa sokeriliuoksen joukkoon, noin ruokalusikallinen kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Sokeriliuos on hyvin kuumaa, joten varo roiskintaa. Jatka kerman lisäämistä osissa ja sekoita koko ajan. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää vaniljasokeri ja suola. Nosta pois liedeltä, kun kinuski on kiehahtanut. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen jääkaappin laittamista.



Caramel sauce

3dl sugar
0,75dl water
2dl cream
1tsp vanilla sugar
0,5tl salt 

Measure the cream and leave it in room temperature while you are making the sugarsyrup. Put the sugar and water into a pot. Keep strirring on a medium heat until the sugar has dissolved. Let it boil without strirring until it´s deep amber color. Take the pot of from the heat. Add cream, about one tablespoon at a time, into the syrup and keep on mixing. The syrup is really hot, so be careful about splashing. Keep adding the cream. Put the pot back on the stove and add vanilla and salt. Remove it when it has reached the boiling point. Let it cool down in the room temperature before you put it in the fridge.



Kommentit