Omenahillo on yksi syksyn klassikoista, jota tulee aina tehtyä kotimaisista omenoista. Tällä kertaa käytin kovempia ja kirpeämpiä omenoita, jotka sopivat paremmin käyttötarkoitukseeni. Tämän omenakompotin voisi myös hyvin soseuttaa sileäksi.
Applejam is one of the fall´s calssics that I make from Finnish apples. This tame I used harder and bitter apples, that will suit better for my purpose. You could easily make purée from this apple compote.
Omena-kompotti
3 omenaa
0,5dl hillosokeria
1/2 sitruunan mehu
1tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
1tl kanelia
Pese ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki aineet kattilaan, kanelia lukuun ottamatta. Anna kiehua noin 30 minuuttia, kunnes seos on paksua ja hillomaista. Lisää kaneli. Anna kompotin jäähtyä huoneenlämmössä ennen purkittamista.
Apple compote
3 apples
0,5dl jam sugar
1/2 juice from lemon
1tsp vanilla sugar
2tbsp water
1tsp cinnamon
Wash and slice the apples into cubes. Put all the ingredients except the cinnamon in to a pot. Let it boil little by little, about 30 minutes, until it´s thick and jam-like. Add the cinnamon. Let it cool before you put it in the fridge.
Kommentit
Lähetä kommentti