Jotain makeaa? Tässä on hyvä kombo makeaa ja suolaista. Kermainen, pehmeä ja erittäin hyvänmakuinen fudge. Tykkään aina lisätä vähän suolaa leipomiini herkkuihin, koska se parantaa ja korostaa makuja. Tämä herkku on erittäin helppo tehdä, myös ilman lämpömittaria. Katso vinkit siihen reseptin alta.
Something sweet? Here is a really nice combo of sweet and salty. Creamy, soft and super tasty fudge. I always like to add some salt in to my bakings, because it compliments the flawours and makes them taste even better. This is really easy to make and you can do it also without a thermometer. You can see the tips for that under the recipe.
Fudge
2dl kuohukermaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
30g voita
2rkl glukoosisiirappia
145g rouhittua valkosuklaata
ripaus suolaa (oman maun mukaan)
Laita kattilaan kaikki muut aineet, paitsi valkosuklaa ja suola. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Anna kiehua hiljalleen sekoittamatta, kunnes lämpötila on 117°C. Seoksen väri on tällöin muuttunut vaaleasta kinuskin väriseksi. Aikaa tähän menee noin 30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää rouhittu valkosuklaa ja suola. Sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes fudgen lämpötila on laskenut. Kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Vuoan koosta riippuen pystyt vaikuttamaan fudgen paksuuteen. Itse käytin 8 x 20 cm vuokaa. Leikkaa jäähtynyt fudge paloiksi ja nauti. Säilytä fudgea jääkaapissa.
* Ilman lämpömittaria: Voit testata fudgen koostumusta tiputtamalla sitä lasiin, jossa on kylmää vettä. Massan kuuluu kovettua vedessä ja olla silti pehmeää. Mitä kauemmin fudgen antaa kiehua, sitä kovempaa siitä tulee. Joten ei huolta, jos lämpötila menee yli 117°C, fudge on silti hyvän makuista, mutta vähän kovempaa.
Fudge
2dl cream
2dl sugar
1tsp vanilla sugar
30g butter
2 tbsp glucose syrup
145g crushed white chocolate
pinch of salt
Put all the ingredients into a pot except the choclate and the salt. Stir on a medium heat until the butter has melted. Let the mixture boil without stirring, until the temperature has reached 117°C. The color has then changed from pale to caramel colour. This will take about 30 minutes. Remove the pot from the heat and add the chocolate and salt. Stir the fudge for couple of minutes until the temperature has decreased. Pour the mixture into a tin, that has been greased or lined with baking sheet. I used 8 x 20cm tin. Put the fudge in to fridge, and let it set at least 4 hours. Depending on the size of the tin, you can make thicker or thinner fudge. Cut the fudge in to peaces and enjoy! Store the fudge in the fridge.
* Without a thermometer: You can check the consistence of the fudge by dropping it into a glass with cold water. It should get hard in water, but still be soft when touching it. The longer you let the fudge boil, the harder it will get. So don´t worry, if the temperature gets over 117°C, the fudge will still taste good, it just might be a bit harder.
Kommentit
Lähetä kommentti