Poached pears & clove ice cream



Ensimmäinen resepti tähän blogiin tulee tässä! Tätä jälkkäriä nautittiin viikonloppuna perheeni kanssa. Haudutettu päärynä, neilikkajäätelö, manteli praliini ja mausteinen kastike. Jälkiruoan mausteet virittivät makupalettimme lähenevää joulua varten. ;) Olen aina ollut jouluihminen, ja voin vinkata, että sekä blogiin että Instagramin puolelle on tulossa mitä ihanimpia reseptejä. Millä tavalla, se selviää joulukuussa! Sitä ennen kerkeää tekemään muita syksyisiä herkkuja.

The first recipe for this blog is here! We enjoyed this dessert with my family on the weekend. Poached pears, clove ice cream, almond praline and spicy sauce. The spices of the sauce made our spice palet ready for upcoming Christmas. ;) I have always been a Christmas person, and I can tell you that there is going to be many lovely recipes to my blog and Instagram. In what form, that you will find out in December! Before that there is time to make other fall delicacys.


Neilikka-jäätelö
1 prk kondensoitua maitoa
5 dl vispikermaa
1-2tl neilikkaa 

Haudutetut päärynät ja kastike
8 päärynää
 1/2 sitruuna
vettä
2 kanelitankoa
3 tähtianista
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
3 dl sokeria
2dl punaviiniä

Manteli praliini
100g manteleita
1 dl sokeria
ripaus suolaa



Jäätelön teko: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jääkaappikylmä kondensoitu maito ja vatkaa. Lisää neilikka. Siirrä jäätelömassa pakasterasiaan ja pakasta vähintään 10h, mieluiten yön yli.

Päärynät ja kastike: Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenet ja kanta. Laita päärynät kattilaan, jossa on vettä ja puolikkaan sitruunan mehut. Vettä kuuluu olla niin, että päärynät juuri peittyvät. Lisää muut mausteet ja punaviini kattilaan. Laita ympyränmuotoinen leivinpaperin pala nesteen ja päärynöiden päälle. Anna kiehua keskiteholla noin 40-60 minuuttia, riippuen päärynöiden koosta. Kokeile hammastikulla tai veitsellä päärynöiden kypsyys. Nosta päärynät lautaselle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä, ennen jääkaappiin pistämistä. Keitä jäljelle jääneestä liemestä siirappinen kastike. Aikaa tähän menee noin 30-60 min.

Praliini: Paahda manteleita 170°C uunissa 10 minuuttia. Nosta mantelit pois pelliltä leivinpaperin ja alustan päälle, joka kestää kuumaa lämpötilaa. Laita pannulle sokeri ja suola. Sulata sokeri meripihkan väriseksi. Kaada sulanut sokeri manteleiden päälle ja anna kovettua. Rouhi haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Nauti jälkiruoka, joko lämmitetyn tai kylmän kastikkeen kanssa!



Kommentit