Tämän luukun takaa paljastuu iki-ihana klassikko eli Taatelikakku. Mummini leipoi hyvin usein ihanan-kosteaa taatelikakkua. Kuivakakut kuuluvat monien joulukahvipöytiin ja niin myös meidän. Kakku on helppo tehdä ja paranee vain ajan mittaan.
This window´s recipe is absolutely classic aka, Date cake. My grandmother use to make this super moist cake pretty often. Dry cakes are usually served in many peoples Christmas coffee tables. This cake is easy to make and it just gets better after time.
Taatelikakku
3dl vettä
200g taateleita
1dl sokeria
0,5dl fariini- tai muscovadosokeria
2rkl kahvia
200g voita (tai margariinia)
2 kananmunaa
3,5dl jauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
1,5tl kardemummaa
1,5tl neilikkaa
2rkl kaakaojauhetta
Tomusokeria
Poista taateleista kivet. Laita kattilaan vesi, sokerit ja taatelit ja keitä noin 15 minuutin ajan. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jahoita kakkuvuoka. Soseuta seos. Lisää kahvi ja voi ja anna seoksen vähän jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa 1h ajan. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän jälkeen. Tomusokeroi halutessasi kakku ennen tarjoamista.
Date cake
3dl water
200g dates
1dl sugar
0,5dl brown sugar
2tbsp coffee
200g butter
2 eggs
3,5dl flour
1tsp baking soda
1tsp baking powder
1tsp vanilla sugar
2tsp cinnamon
1,5tsp cardamom
1,5tsp clove
2tbsp cocoa powder
Icing sugar
Remove the seeds from the dates. Put water, sugars and dates into a pot, and let it boil for 15 minutes. Preheat the oven to 180 celsius. Prepare the cake tin with butter and flour. Purée the mixture. Mix coffee an butter to the purée. Let it cool down. Mix the eggs one by one into the mixture. Blend the flours together and stir them in carefully. Pour the batter into a tin and bake in the oven for 1 hour. Let the cake cool down. Sift some icing sugar on top, when you are serving the cake.
Kommentit
Lähetä kommentti