Viimeinen joulukalenterin luukku tulee tässä. Suussa sulava daim. Tämän helpon herkun kerkeät vielä hyvin valmistamaan täksi päiväksi tai illaksi naposteltavaksi. Tämä sopii myös hyvin lahjaksi, esimerkiksi paketoituna sellofaaniin ja kauniiseen nauhaan.
Nyt kun viimeinen joulukalenterin luukku on avattu, kiitän sinua, kun olet ollut lukemassa joulukalenteriani. Toivottavasti olen inspiroitunut sinua leipomaan ja kokeilemaan reseptejäni. Nyt toivotan tunnelmallista ja makoisaa joulua!
The last recipe fro this years Christmas calendar is here. Nutty and chocolaty daim. This easy sweet you can still make today to enjoy in the day or evening. You could also rap this into sellofan and add a pretty ribbon so it would be a perfect gift.
Now I want to thank you for reading my Christmas calendar. I hope that I have inspired you to bake and to try my recipes. I wish you now lovely and sweet Christmas!
Daim
75g voita
0,5dl tummaa siirappia
1,25dl sokeria
1,25dl mantelijauhoja
0,5tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
Päälle 100g tummaa suklaata
Laita kaikki aineet, paitsi suklaa kattilaan. Keitä keskilämmöllä 10-15 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Massa on valmista, kun väri on muuttunut tummemmaksi ja se irtoaa kattilan reunoilta. Kaada massa lämpöä kestävän alustan päälle, jossa on leivinpaperi. Laita toinen leivinpaperi massan päälle ja kauli heti kaulimella, noin sentin paksuiseksi.
Sulata suklaa vesihauteessa*. Levitä suklaa pohjan päälle. Laita daim jääkaappiin jäähtymään vähintään tunniksi. Paloittele palasiksi ja säilytä jääkaapissa.
* Laita kattilan pohjalle muutama sentti vettä ja laita kattila liedelle kiehumaan. Pilko suklaa kulhoon ja laita kulho kattilan päälle, niin että kulhon pohja ei osu veteen. Nosta kulho kattilan päältä, kun suklaa on sulanut.
Daim
75g butter
0,5dl dark syrup
1,25dl sugar
1,25dl almond flour
0,5tl vanilla sugar
Pinch of salt
To the top 100g dark chocolate
Put all the ingredients into a pot, except the chocolate. Boil the mixture on a medium heat, constatly stirring about 10-15 minutes. It´s ready when the color is more darker and it comes off from the edges of the pot. Pour the mass into a baking sheet that´s on a platform that stands heat. Put another baking sheet on top of it and roll it with a rolling pin, about 1cm thick.
Melt the chocolate in a water bath. Spread the chocolate on top of the base. Let it set in the fridge before cutting into peaces, at least 1 hour. Store it in the fridge.
Kommentit
Lähetä kommentti