Hyvää joulukuuta! Nyt on aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku ja virittäytyä kunnolla joulun tunnelmaan. Niin myös täällä blogin puolella! Elikkäs joka päivä aattoon saakka julkaisen uuden reseptin. Luvassa on sekä joulun klassikoita että uutuuksia. Pääsääntöisesti Suomalaisen joulun makuja, mutta myös vivahteita muiden maiden jouluherkuista. Muista siis käydä availemassa luukkuja. ;) Toivon inspiroivani sinua joululeivontaan ja nauttimaan tästä ihanasta vuodenajasta!
Ensimmäisestä luukusta paljastuu kanelisokeri-mantelit. Kaneli on yksi joulun ihanimpia mausteita, joten lisäsin sitä tuomaan makua ja ihanaa tuoksua. Nämä ovat ihania herkkuja, joita voi napostella esimerkiksi glögin kanssa.
Happy December! Now it´s time to open the first door of Christmas calendar and get to the Christmas spirit. Also here in the blog! So every day until Christmas Eve I will post a new recipe. There is going to be Christmass classics and something new. Mostly Finnish flavours but also tastes from other countries. So remeber to keep opening the ``windows´´. ;) I hope you will get inspiration to start Christmas baking and to enjoy this time of the year.
The first recipe for Christmas calendar is candied almonds with cinnamon. Cinnamon is one of the Christmas spices, so I added it for the taste and because of the lovely smell. These are beautiful snacks, that you can enjoy while drinking mullet wine.
200g manteleita kuorineen
1dl sokeria
0,3dl vettä
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1tl kanelia
Paahda manteleita 170 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Sulata pannulla sokeri, vesi, vaniljasokeri ja suola keskilämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää mantelit ja sekoita koko ajan, kunnes sokeri on kristallisoitunut. Aikaa tähän menee 5-10 minuuttia. Lisää kaneli ja sekoita nopeasti. Kaada mantelit leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Cinnamon candied almonds
200g almonds with peels
1dl sugar
0,3dl water
1tsp vanilla sugar
0,5tsp salt
1tsp cinnamon
Roast almonds in 170°C oven for 7-10 minutes. Melt sugar, water, vanillasugar and salt on a medium heat on a pan until the sugar has dissolved. Add the almonds and mix constantly until the sugar has crystallized. This will take about 5-10 minutes. Add cinnamon and mix it fast. Put the almonds on a baking sheet and let them cool down.
Kommentit
Lähetä kommentti