Christmas calendar - Day 10: Clementine pie

Klementiinit, mandariinit, satsumat... Tähän reseptiin käyvät kaikki lajikkeet. Luukusta 10 paljastuu siis klementiini-piirakka. Ihanan raikas ja värikäs leivonnainen.

Clementines, mandarins, tangerines... To this recipe you can use all kind of species. So the tenth window of Christmas calendar reveals Clementine pie. Fresh and colorful pastry.


Klementiini-piirakka
Pohja
100g kylmää leivontamargariinia
2rkl tomusokeria
0,5dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2rkl vettä
klementtiini

Täyte
250g maustamatonta rahkaa
1 kananmuna
0,5dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
1 klementiinin kuori ja mehu

Kandeeratut klementiinit
2 klementtiiniä
1dl vettä
2dl sokeria

Pohja: Paloittele margariini kulhoon ja nypi joukkoon jauhot. Raasta joukkoon puolikkaan klementiinin kuori. Lisää vesi ja työstä taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin 20 minuutiksi. Lämmitä uuni 200°C. Voitele ja jauhoita vuoka ja laita sen pohjalle leivinpaperi. Painele tai kauli taikina vuokaan. Laita piirakan päälle leivinpaperi ja kaada siihen paistoherneitä. Paista uunissa 10 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Täyte: Vatkaa rahkan sekaan nopeasti kananmuna. Lisää muut aineet ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175°C uunissa 30 minuuttia.

Kandeeratut klementiinit: Pese ja leikkaa klementiint ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan sokeri ja vesi ja keitä kunnes sokeri on liuennut. Lisää klementiinit ja keitä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Pyörittele katiilaa välillä, jotta kaikki klementiinit ovat peittyneet siirappiin. Laita viipaleet piirakan päälle ja lisää lopuksi osa siirapista. Laita piirakka jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. 



Clementine pie

Pie
100g cold margarine
2tbsp icing sugar
0,5dl sugar
2 1/2dl flour
pinch of salt
2tbsp cold water
clementine

Filling
250g unseasoned quark
1 egg
0,5dl sugar
0,5 tsp vanilla sugar
1 clementine juice andzest

Candied clementines
2 clementines
1dl water
2dl sugar

Pie: Slice the cold margarine into cubes. Mix all the flours together. Add the flours and zest of the clementine into the butter and mix until you have a crumble. Add water and work it until you have a dough. Put the dough to rest in the fridge for 20 minutes. Preheat the oven to 200°C. Prepare the pie tin. Roll or press the dough into the tin. Bake the pie with some weight on top for 10 minutes. Remove the weight and bake for 5 minutes.

Filling: Mix the egg fast into the quark. Add rest of the ingredients and mix until combined. Pour the filling into the pie and bake in the 175°C oven for 30 minutes.

Candied clementines: Wash and cut the clementines into thin slices. Put the water and sugar into a pot and let it boil until the sugar has dissolved. Add the clementines and let it boil on a medium heat 30-40 minutes, until the mixture is syrup-like. Make sure all the slices are covered with syrup. Arrange the clementines  on top of the pie and pour some of the syrup on the clementines. Put the pie into the fridge for at least 30 minutes.





Kommentit