Joulukalenterin 15. luukusta paljastuu vaaleat murokeksit puolukkahillolla. Ihana yhdistelmä makeaa ja kirpeää. Keksien puna-valkoinen väri on myös ihanan jouluinen. :)
Christamas calendar´s 20. window reveals shortbread cookies with lingonberry jam. Perfect combination of sweet and bitter. The color of the cookies is also Christmassy. :)
Keksi puolukkahillolla
Vaalea murotaikina
200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1/3tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Puolukkahillo
4dl puolukoita
1dl hillosokeria
2tl sitruunanmehua
Tomusokeria
Murotaikina: Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhot vaahdon joukkoon nopeasti sekoittaen. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Lämmitä uuni 175°C. Kaulitse taikina haluamasi paksuiseksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Itse käytin pyöreää ja sydän muottia. Keksi siis koostuu pohjasta ja kannesta. Paista keksejä uunissa 8-15 minuuttia, keksien paksuudesta riippuen. Anna keksien jäähtyä.
Puolukkahillo: Laita kaikki aineet kattilaan. Sekoita kunnes sokeri on liuennut ja puolukat ovat pehmeitä. Soseuta seos. Keitä suoseuttamisen jälkeen miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes rakenne on hillomaista. Jäähdytä hillo.
Kokoaminen: Levitä hilloa keksipohjan päälle. Tomusokeroi keksin kansi. Laita keksin kansi pohjan päälle ja nauti! Säilytä täytetyt keksit jääkaapissa.
Cookie with lingonberry jam
Shortbread
200g butter at room temperature
2dl sugar
1tsp vanilla sugar
1 egg
3dl flour
1/3 tsp baking powder
pinch of salt
Lingonberry jam
4dl lingonberries
1dl jamsugar
2tsp lemon juice
Icing sugar
Shortbread: Mix butter, sugar and vanilla sugar into a pale foam. Mix egg into the foam. Combine flour, baking powder and salt. Add flours to the mixture. Mix everything together. Put the dough into fridge for 30 minutes. Preheat the oven to 175°C. Roll the douhg to the thicknes you want. Use a cookie cutter for the dough. Bake in the oven for 8-15 minutes, depending on the thicknes of the cookies. Let the cookies cool down completely.
Lingonberry jam: Put all the ingredients into a pot. Mix until sugar has dissolved and berries are soft. Blend the mixture. Cook the jam on a medium heat about 5 minutes until the texture is jam-like. Cool down the jam.
Assembly: Spread the jam on top of the base. Dust the cookie cover with icing sugar. Put the cover on top of the base. Enjoy! Store the cookies in the fridge.
Kommentit
Lähetä kommentti