Christmas calendar - Day 16: French nougat



Tämän ihanan herkun alkuperä on Ranskassa, minkä voi nimestäkin jo päätellä. Ranskalaisesta nougasta on olemassa sekä sitkeämpiä että pehmeämpiä versioita. Tällä reseptillä saat aikaan ihanan pehmeää nougata, joka sisältää pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Nougan valmistaminen vie vähän aikaa, mutta on koko vaivan väärti. Tämä on myös ihana herkku antaa lahjaksi!

French nougat is a classic sweet in France. There are chewy and soft nougats. With this recipe you will make a soft nougat, that contains different kinds of nuts and dried fruits. It takes a little bit of time to make nougat, but its totally worth it. This is also a lovely sweet to give for a present!



Ranskalainen nougat

100-150g pähkinöitä (pistaaseja, manteleita, hasselpähkinöitä)
150g kuivattuja hedelmiä (karpaloita, meloneita)
4dl sokeria
0,5dl hunajaa
1dl vaaleaa siirappia
1dl glukoosisiirappia
1 1/3dl vettä
Ripaus suolaa
2 isoa huoneenlämpöistä valkuaista tai 3 pientä
1 rkl sokeria
0,5tl vaniljasokeria

Tomusokeria

Paahda pähkinät 170°C uunissa 7 minuutin ajan. Poista pähkinöistä helposti irtoava kuori. Laita kattilaan 4dl sokeria, hunaja, siirapit, vesi ja suola. Keitä sekoittamatta. Laita valkuaiset kulhoon. Ala vatkata valkuaisia, kun sokeriliemen lämpötila on 120°C. Lisää 1rkl sokeria vähitellen valkuaisten joukkoon. Kun sokeriliemen lämpötila on 148°C lisää se hitaasti ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa 5-10 minuuttia. Lisää pähkinät ja hedelmät ja kääntele ne öljytyn nuolijan avulla sekaisin. Työstä nougata hetki tomusokeroidulla pöydällä. Kauli nougat paksuksi neliöksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä 2h. Tomusokeroi nougat ja leikkaa se paloiksi öljytyn veitsen avulla.


French nougat

100-150g pistachios, almonds, hazelnuts
150g dried fruits
4dl sugar
0,5dl honey
1dl light syrup
1dl glucose syrup
1 1/3dl water
Pinch of salt
2 big egg yolks, at room temperature or 3 small
1tbsp sugar
0,5tsp vanilla sugar

Icing sugar

Roast the nuts in  170 oven for 7 minutes. Remove the peel that comes easily off. Put 4dl sugar, honey, syrups, water and salt into a kettle. Let it boil without mixing. Putt egg whites into a bowl. Start whisking the whites when the sugar syrup is 120. Add 1tbsp sugar to the egg whites little by little, when whisking. When the sugar syrup has reached 148 pour it in a thin straw into the foam, while constantly mixing. Add vanilla sugar. Keep on whisking for 5-10 minutes. Add the nuts and fruits. Use a oiled spatula. Work the nougat for a little while on a icing sugar dusted table. Roll the nougat into a square. Let it cool down in room temperature for 2 hours. Dust the nougat with icing sugar. Use a oiled knife and cut the nougat into peaces.





Kommentit