Christmas calendar - Day 17 : Christmas loaf



Joululimppu rusinoilla on aivan lempparini. Tänä vuonna päätin valmistaa sen itse. Ja totuushan on, että itsetehty on aina parempaa ;). Mikä onkaan parempaa, kuin tuore vähän lämmin leipä, jonka päälle sulaa voi? Leivän valmistus on helppoa, mutta vaatii vähän aikaa. Reseptillä valmistuu 2 isoa limppua tai 3 vähän pienempää. Tässä olisi myös ihana lahja annettavaksi!

Christmas loaf with raisins is my absolutely fave. This year I decided to bake it by myself. The truth is that homemade is always better ;). Is there anything better than just baked bread, that is a bit warm so the butter will melt on top of it? It´s easy to make this loaf but it takes a little time, as always when baking breads. With this recipe you will make 2 bigs or 3 small breads. This would be also a lovely gift to give!


Joululimppu

2dl rusinoita
5dl piimää
1tl anista
1tl fenkolia
2tl pomeranssinkuorta
1dl tummaa siirappia
1,5tl suolaa
50g hiivaa
3dl ruisjauhoja
7-9dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun siiraapia ja vettä

Laita rusinat veteen likoamaan 10 minuutiksi. Rouhi mausteet ja lisää ne 37°C piimäään. Lisää siirappi ja suola. Murenna joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja alusta taikina. Kaada vesi pois rusinoista ja poista ylimääräinen vesi talouspaperin avulla pois (ei tarvitse puristaa vettä pois). Anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 60 minuuttia. Muotoile taikinasta 2 tai 3 leipää ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Lämmitä uuni 200°C ja paista leipiä 40-50 minuuttia. Kun paistoaikaa on vielä 10 minuuttia, voitele leivät siirappi-vesi-seoksella.Voitele leivät vielä uudestaan paiston jälkeen.



Christmas loaf

2dl raisins
5dl sour milk
1tsp aniseed
1tsp fennel
2tsp sour orange zest
1dl dark syrup
1,5tsp salt
50g yeast
3dl rye flour
7-9dl bread flour

Syrup and water

Put the raisins into a water for 10 minutes. Ground the spices and add them into 37°C sour milk. Add syrup and salt. Crumble the yest to the liquid. Add flours and knead the dough. Remove the extra water from the raisins and combain. Let the dough rise about 60 minutes. Mould 2-3 breads and let them rise for 30 minutes. Preheat the oven to 200°C and bake the loafs for 40-50 minutes. When there is 10 minutes left brush the loafs with syrup mixture. Brush the breads again when they are ready.






Kommentit