Christmas calendar - Day 19 : Chocolate truffles


Vain neljällä raaka-aineella saat aikaiseksi näitä ihania tryffeleitä. Suklaan laatua vaihtamalla pystyt vaikuttamaan helposti tryffeleiden makuun. Halutessasi voit jättää liköörin pois, mutta korvaa se silloin esimerkiksi kermalla, jotta nestemäärä pysyy oikeana. Nähin tryffeleihin voisi lisätä myös pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai sitrushedelmien kuorta.

With only four ingredients you will make these lovely tyffles. By changing the chocolate you can easilly change the flavour of the tryffles. You can also leave out the liqueur, but then substitute it for example with cream. You could add also nuts, dried fruits and citrus fruits peel.


Suklaatryffelit

100g suklaata (maito- tai tummaa suklaata)
0,25dl kermaa
2tl suklaalikööriä

kaakaojauhetta

Rouhi suklaa kulhoon. Laita kattilaan kerma ja likööri ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kermaseos suklaan päälle ja anna sen sulattaa suklaa. Jos kaikki suklaa ei sula, lämmitä kulhoa vesihauteen päällä. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. Muotoile massasta palloja ja laita ne takaisin jääkaappin 30 minuutin ajaksi. Pyörittele kaakaojauheessa. Säilytä tryffelit jääkaapissa.


Chocolate truffles

100g chocolate (milk, dark)
0,25dl cream
2tsp chocolate liqueur

cocoa powder

Crush the chocolate into a bowl. Warm upp the cream and  liqueur until it boils. Pour it on top of the chocolate and let it melt. If needed put he bowl on top of a water bath so all the chocolate will melt. Cover the bowl with plastic wrap and put it in the fridge for 2 hours. Shape little round balls and put them back to fridge for 30 minutes. Roll the truffles in a cocoa powder. Store truffles in fridge.


Kommentit