Christmas calendar - Day 23: Cranberry sorbet



Huomenna onkin jo jouluaatto! On ihmeellistä, kuinka nopeasti joulukuu on mennyt. Monta reseptiä joulukalenterissä on jo julkaistu ja tämän luukun jälkeen onkin enää vain yksi. Tästä luukusta paljastuu meidän jouluillallisen jälkiruoka. Ihanan raikasta ja kirpeää sorbettia, joka tarjoillaan kinuskikastikkeen ja karpaloiden kanssa. Tämä jälkkäri on helppo tehdä ja erittäin hyvä vaihtoehto raskaiden kakkujen tilalle. Sorbettia tulee noin 3 litraa, halutessasi voit hyvi puolittaa reseptin.

Tomorrow is already Christmas Eve! It´s crazy how fast the time has gone. I have already published many recipes on my Christmas calendar, and after this there is only one left. This window reveals our Christmas dessert. Lovely fresh and bittert sorbet that is served with caramel sauce and cranberries. This dessert is easy to make and really good option for the heavy cakes. With this resice you will make about 3 litres of sorbet, but you could easily half this recipe.



Karpalosorbetti

4dl karpaloita
1dl hillosokeria
2rkl glukoosisiirappia
1tl vaniljasokeria
1rkl sitruunan mehua
6 valkuaista
5rkl sokeria

Karpaloita
Tomusokeria



Sorbetti: Erottele valkuaiset huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi. Sulata ja soseuta karpalot. Laita kattilaan karpalosose, sokerit, glukoosisiirappi ja sitruunan mehu. Keitä kunnes seos paksunee noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä kunnolla, kunnes seos on hyytelömäistä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri joukkoon. Lisää karpalo-hyytelö ja sekoita. Kaada massa vuokaan ja pakasta yön yli.

Valmista kinuskikastike ohjeen mukaan. 

Pyörittele karpaloita tomusokerissa. Tarjoile karpalosorbetti kinuskikastikkeen ja karpaloiden kanssa.



Cranberry sorbet

4dl cranberries
1dl jam sugar
2tbsp glucose syrup
1tsp vanilla sugar
6 egg whites
5tbsp sugar

Cranberries
Icing sugar



Sorbet: Separate the egg whites and leave them to room temperature at least for 2 hours. Melt and pureé the cranberries. Put the cranberry pureé, sugars and glucose syrup to a kettle. Let it boil until it has thickened, about 15-20 minutes. Cool it down completely. Whisk the egg whites and add slowly the sugar. Add the cranberry mixture and combain. Pour the sorbet in to a tin and freeze over night.

Make the caramel sauce as said in the recipe.

Roll cranberries in icing sugar. Serve the sorbet with caramel sauce and cranberries.



Kommentit