Luukusta kolme paljastuu viikunakakku. Kuten kuvasta näkyy, tämä viikunakakku on kuivakakku. Kuivakakut ovat helppotekoisia, hyvin säilyviä ja silti näyttävän näköisiä. Mausteena kakussa käytin kardemummaa.
Christmas calendar day three reveals a Fig cake. Dry cakes are easy to make and they also gets better by the time.
Pilko viikunat ja poista niistä kannat. Laita kattilaan viikunat ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä kannen kanssa, kunnes viikunat ovat pehmenneet. Tämä vie noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Soseuta viikunat. Lisää fariinisokeri ja nosta kattila liedelle kunnes sokeri on sulanut. Poista kattila liedeltä ja lisää voi sekaan. Anna seoksen vähän jäähtyä. Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seokseen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Kuorrutus: Purista noin 1rkl sitruunanmehua ja sekoita joukkoon tomusokeria, kunnes olet saanut paksun, mutta valuvan tahnan. Koristele kakku ja lisää halutessasi nonparelleja.
Cut the figs and remove the stalk. Put the figs and water into a pot. Boil on a medium heat until the figs have softened. This will take about 30 minutes. Add water if needed. Prepare the cake tin with butter and flour. Warm up the oven to 175 celcius. Blend the mixture until it´s smooth. Add sugar and warm upp the mixture until the sugar has dissolved. Add the butter. Let the mixture cool down a bit if it´s hot. Mix eggs to the mixture. Mix all the flours together and add them into the batter. Pour the mixture into the tin and bake in the oven for 45-50 minutes. Let the cake cool down before taking it out from the tin.
Icing: Squeeze about 1 tbsp lemon juice and add icing sugar until you have thick and runny paste. Decorate the cake and add sprinkles if you want.
Christmas calendar day three reveals a Fig cake. Dry cakes are easy to make and they also gets better by the time.
Viikunakakku
250g kuivattuja viikunoita
3dl vettä
1dl fariinisokeria
200g leivontamargariinia
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2tl kardemummaa
Kuorrutus
tomusokeria
sitruunanmehua
nonparelleja
Pilko viikunat ja poista niistä kannat. Laita kattilaan viikunat ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä kannen kanssa, kunnes viikunat ovat pehmenneet. Tämä vie noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Soseuta viikunat. Lisää fariinisokeri ja nosta kattila liedelle kunnes sokeri on sulanut. Poista kattila liedeltä ja lisää voi sekaan. Anna seoksen vähän jäähtyä. Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seokseen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Kuorrutus: Purista noin 1rkl sitruunanmehua ja sekoita joukkoon tomusokeria, kunnes olet saanut paksun, mutta valuvan tahnan. Koristele kakku ja lisää halutessasi nonparelleja.
Fig cake
250g dryed figs
3dl water
1dl brown sugar
200g baking margarine
2 eggs
3dl flour
1tsp baking soda
1tsp baking powder
1tsp vanilla sugar
2tso cardamom
Icing
icing sugar
lemonjuice
sprinkles
Cut the figs and remove the stalk. Put the figs and water into a pot. Boil on a medium heat until the figs have softened. This will take about 30 minutes. Add water if needed. Prepare the cake tin with butter and flour. Warm up the oven to 175 celcius. Blend the mixture until it´s smooth. Add sugar and warm upp the mixture until the sugar has dissolved. Add the butter. Let the mixture cool down a bit if it´s hot. Mix eggs to the mixture. Mix all the flours together and add them into the batter. Pour the mixture into the tin and bake in the oven for 45-50 minutes. Let the cake cool down before taking it out from the tin.
Icing: Squeeze about 1 tbsp lemon juice and add icing sugar until you have thick and runny paste. Decorate the cake and add sprinkles if you want.
Kommentit
Lähetä kommentti