Christmas calendar - Day 4: Cranberry-coconut cookies


Joulukuuhun kuuluu erilaiset keksit ja tässä tulee joulukalenterini ensimmäiset. Karpalo-kookos keksit. Mikä olisikaan parempaa, kuin lämpimät keksit kylmän maidon kanssa. Näiden keksien ihana rakenne ja maku saadaan aikaan vatkaamalla fariinisokeri, sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi.

There is no Christmas without cookies. Here comes the first cookies of my Christmas calendar, Cranberrt-coconut cookies. Is there anything better than warm cookies with cold milk? The lovely texture and flavour to these cookies are made by whisking butter and and the sugars into a fluffy foam.




Karpalo-kookos keksit

70g huoneenlämpöistä voita
1,5dl fariinsokeria
0,5dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1dl kookoshiutaleita
1dl kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa noin 5 minuuttia. Lisää kananmuna ja vatkaa nopeasti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja kuivatut karpalot. Ota lusikalla palloja leivinpaperille ja paista keksejä uunissa 10-15 minuuttia. Älä paista liikaa, jotta keksien sisus pysyy tarpeeksi pehmeänä.

Cranberry-coconut cookies

70g butter at room temperature
1,5dl brown sugar
0,5dl sugar
1 egg
2,5dl flour
1tsp baking soda
1tsp vanilla sugar
pinch of salt
1dl shredded coconut
1dl dryed cranberries

Preheat the oven to 175°C. Whisk the butter and the sugars into a pale fluffy foam. This will take about 5 minutes. Add the egg and mix fast. Mix all the dry ingredients and combain them into the mixture. Add coconut and cranberries and work until everything is combined. Use a spoon to take same size balls to a baking sheet. Bake the cookies in the oven for 10-15 minutes.



Kommentit