Christmas calendar - Day 22: Lingonberry-gingerbread cake


Tässä kakussa yhdstyy ihanan kirpeät puolukat ja mausteiset piparkakut.

Here comes a cake that combains lovely bitter lingonberries and spicy gingerbread cookies.



Piparkakkupohja

100g pipareita
30g voita
1rkl öljyä

Puolukkatäyte

1dl puolukoita
2rkl sokeria
1tl sitruunanmehua
2 liivatelehteä
2rkl vettä
1dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
1dl rahkaa
tomusokeria
1/2tl vanilja sokeria
(halutessasi puolukka courdia)

Puolukoita
Pipareita


Pohja: Vuoraa (18cm) kakkupohja leivinpaperilla. Voitele reunat öljyllä ja tomusokeroi. Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja öljy. Painele murska kakkuvuokaan tiiviiksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte: Soseuta puolukat ja keitä niistä sokerin ja sitruunamehun kanssa hilloke. Jäähdytä seos. Laita liivatteet veteen likoamaan. Kiehauta 2rkl vettä ja sekoita joukkoon liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja rahka. Lisää hilloke (halutessasi noin 0,5dl puolukka courdia) ja mausta oman maun mukaan tomusokerilla. Lisää lopuksi liivateneste. Kaada kakku vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele puolukoilla ja pipareilla. Kakun voi myös pakastaa ja koristella juuri ennen tarjoilua.


Gingerbread base

100g gingerbreads
30g butter
1tbsp oil

Lingonberry filling

1dl lingonberries
2tbsp sugar
1tsp lemon juice
2 gelatin sheets
2tbsp water
1dl cream
200g cream cheese
1dl quark
icing sugar
vanilla sugar
(lingonberry courd)

Lingonberries
Gingerbreads


Base: Line a 18cm cake tin with baking paper. Oil the edges and dust with icing sugar. Crush the gingerbreads and add melted butter and oil. Press the base into a tin. Put it into the fridge and meantime make the filling.

Fillling: Puree the lingonberries and boil them with sugar and lemon juice until it´s jam-like. Cool down the mixture. Put the gelatin sheets into a water bowl. Boil 2tbsp water and add the gelatin sheets. Whip the cream cheese and quark until combain. Add the jam (and 0,5dl lingonberry courd) and season with sugar. Pour rhe mixture on top of the base and let it set for at least 4 hours in fridge. Remove the tin and put into a serving plate. Decorate with lingonberries and gingerbreads. Store it in the fridge. You can also freeze the cake.




Kommentit